Vuoden 2019 voittajatuotteet

  
 • Vuoden 2019 Terveystuote: Vahva Kurkumiini (Biomed)

  Biomedin vahva kurkumiini on valittu yleisöäänestyksellä vuoden 2019 terveystuotteeksi.

  Kurkuma on hyvin tutkittu, turvallinen ja monipuolinen tehorohdos, jonka suosio terveyden edistäjänä on ollut paljon esillä kotimaisessa mediassa. Kurkuman tieteellisen näytön perusteella sille on haettu terveysväittämiä, joissa kerrotaan kurkuman tulehdusreaktioita hillitsevistä ja maksan hyvinvointia ylläpitävistä ominaisuuksista sekä kurkuman vaikutuksesta edistää rasvojen pilkkoutumista ruoansulatuksessa.

  Kurkuma on inkiväärin sukuinen ruohokasvi, jonka juuresta saadaan voimakkaan keltaista, aromaattista maustejauhetta, joka antaa mm. curry -mausteelle värin. Kurkumaa on käytetty tuhansia vuosia intialaisessa ja kiinalaisessa lääkintäperinteessä mm. tulehduksia lievittävänä sekä maksaa ja sappea hoitavana. Intialaiset käyttävät kurkumaa jopa 1,5–2 grammaa päivässä. Euroopassa se on ollut lähinnä ruoan lisäaine ja mauste, mutta nykyään kurkuman terveyshyödyt tunnetaan paremmin ja kiinnostus on kasvanut tutkimusten myötä. 

  Kurkuman vaikutuksia
  Kurkumiini ja kurkuminoidit ovat juuren aktiivisia ainesosia, jotka sisältävät sen tärkeimmät terveyshyödyt. Niillä on anti-inflammatorisia eli tulehduksenvastaisia ominaisuuksia, joihin myös tutkimuksin osoitetut terveysväittämät perustuvat. Lisäksi ne voivat lisätä kolmen tärkeän antioksidantin tuotantoa kehossa; glutationin, katalaasin ja superoksididimutaasin. 

  Kurkumiinin imeytymisestä
  Kurkumaa voi nauttia tuoreena, kurkumajuurta saa tavallisestakin kaupasta. Kurkuma on myös hyvänmakuinen, mieto mauste. Kurkumaa voi lisätä smoothieen ja siitä voi sekoittaa vaikkapa mantelimaidon kanssa lämpimän juoman ”kurkumalatten”. Kurkuman sisältämän kurkumiinin oraalinen hyötyosuus on heikko. Jos halutaan, että keho saa kaikki antioksidantti- ja tulehdusvastaiset vaikutukset, ei riitä, että raastaa raakaa kurkumaa ruoan lisukkeeksi tai käyttää sitä kuivattuna jauheena. Kurkumiinien vähäinen imeytyvyys suun kautta otettuna johtuu siitä, että se metaboloituu nopeasti ja imeytyvyys verenkiertoon on heikkoa.

  Patentoitu Curcugreen kurkumiini-uute imeytyy hyvin
  Yksi kurkumiinin tehoa parantava menetelmä on osoittautunut erityisen tehokkaaksi ja sitä kutsutaan nimellä Curcugreen uute (ennen BCM-95®). Siinä on hyödynnetty kurkumauutteen lisäksi kurkuman omia eteerisiä öljyjä, jotka parantavat ratkaisevasti sen bioaktiivisuutta, vahvuutta ja imeytyvyyttä. Biomedin Vahva Kurkumiini sisältää 86% kurkuminoideja eikä siihen ole lisätty minkäänlaisia lisäaineita.

  Biomed Oy on kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita jo vuodesta 1982. Biomed toimii tiiviissä yhteistyössä eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja lääkäreiden kanssa.

    Takaisin

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on luontaistuote- ja terveyskauppojen valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton jäsenistö koostuu terveystuotealan erikoiskaupan yrityksistä. Suomessa on noin 300 terveystuotealan erikoiskauppaa, joista 200 kuuluu Suomen Terveystuotekauppiaiden Liittoon.

Liiton toiminnan tavoitteena on edistää terveellisten elämäntapojen kauppaa ja alan yrittäjyyttä sekä tukea terveyskauppojen toimintaa. Liitto vaikuttaa alan ammatillisen koulutuksen kehittämiseen ja alan erikoiskaupan koulutustason kohottamiseen. Liiton jokaisessa jäsenmyymälässä on koulutettu henkilökunta.