Vuoden 2019 voittajatuotteet

  
 • Vuoden 2019 Superruoka: Kombucha (Puhdistamo)

  Terveyskaupat ovat valinneet Puhdistamon Luomu Kombuchan vuoden 2019 superruoka-sarjan voittajaksi. 

  Kombucha on perinteinen, vihreästä teestä hapattamalla valmistettu juoma, joka sisältää maitohappobakteereja. Kombucha sisältää maitohappobakteereja, entsyymejä ja orgaanisia happoja. Nämä tukevat ruoansulatusta, ylläpitävät suoliston tasapainoa ja auttavat ravinteita imeytymään paremmin. Helppo ja herkullinen tapa parantaa vatsan hyvinvointia! Kombuchalla on vuosituhansia pitkä historia, mutta se on vasta viime vuosina noussut supersuosituksi ympäri maailman.

  Puhdistamon Kombucha-juoma on:

  • Perinteinen, vihreästä teestä hapattamalla valmistettu juoma, joka sisältää maitohappobakteereja
  • Herkullisen pirskahteleva kuplajuoma, josta vatsasi kiittää
  • Sopii mihin tilanteeseen tahansa: janojuomaksi, ruokajuomaksi, juhlajuomaksi


  Maitohappobakteerien nauttiminen ei ole ikinä maistunut näin hyvältä! 

  Puhdistamon tapaan laadusta ei tingitä, ja kaikki perustuu neljään erittäin korkealaatuiseen raaka-aineeseen: suodatettuun veteen, vihreään teehen, sokeriin ja elävään Kombucha-viljelmään. Kombuchan teepohjana käytetään luomulaatuista Senchaa, joka on yksi klassisimpia japanilaisia vihreäteelajikkeita täyteläisellä aromipaletilla. Viljelmä on yhdistelmä hiivoja ja maitohappobakteereja, jotka käyttävät juoman sokereita ja ravinteita hyödykseen. Ruokosokerilla on merkittävä rooli kombuchan käymisprosessissa ja se toimii polttoaineena maitohappobakteerikantojen eli scobyn kehittymiselle. Sokeria ei siis lisätä juomaan makeutuksena. Kombuchajuoman valmistaminen on tarkkaa taidetta. Fermentointi toteutetaan tarkasti 26-28 asteessa nykyaikaisissa terästankeissa mahdollisimman korkealaatuisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Aikaa ja rakkautta yhden pullollisen valmistamiseen käytetään noin neljä viikkoa. Tästä syntyy herkullinen ja pirskahteleva, aito Puhdistamon Kombucha-juoma!

  Herkullisen pirskahteleva Kombucha sopii erinomaisesti mihin tilanteeseen tahansa: ruokajuomaksi, janojuomaksi tai juhlajuomaksi. Maultaan kombucha muistuttaa kovasti simaa tai siideriä, ja se on erittäin helppo ja luonteva keino korvata perinteiset virvoitus- ja energiajuomat! Kombuchaa voi myös kokeilla aamulla tyhjään vatsaan tai ennen ruokailua, ja tarkkailla vaikutusta ruoansulatukseen tai aterian jälkeiseen olotilaan. 

  Makuvaihtoehdot: Perinteinen, Inkivääri-Sitruuna & Vadelma.

    Takaisin

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on luontaistuote- ja terveyskauppojen valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton jäsenistö koostuu terveystuotealan erikoiskaupan yrityksistä. Suomessa on noin 300 terveystuotealan erikoiskauppaa, joista 200 kuuluu Suomen Terveystuotekauppiaiden Liittoon.

Liiton toiminnan tavoitteena on edistää terveellisten elämäntapojen kauppaa ja alan yrittäjyyttä sekä tukea terveyskauppojen toimintaa. Liitto vaikuttaa alan ammatillisen koulutuksen kehittämiseen ja alan erikoiskaupan koulutustason kohottamiseen. Liiton jokaisessa jäsenmyymälässä on koulutettu henkilökunta.